Vi struntar i vad de lärda säger

Det finns kläder som är ren ondska och prövning. Det är inte tillåtet för kvinnan att ha på sig byxor därför att de är herrkläder. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) förbannade de maskulina kvinnorna och de feminina männen. Det är konstigt hur folk inte bryr sig när de lärda ger utslag. Den ädle Shaykh ´Abdul-´Azîz bin Bâz, Saudiarabiens Muftî, andra lärda och al-Ladjnah ad-Dâ’imah har gett utslag, men människorna bryr sig inte.

De ursäktar sig med att kvinnan har på sig byxorna när de är hemma, med sin make och dylikt. Poängen ligger inte bara i att byxorna avslöjar kvinnans former. Poängen ligger i att byxorna är herrkläder. När kvinnan har på sig byxorna liknar hon mannen.

Om de lärda i det här landet, som är ledarna i landet om inte i hela världen, säger att något är förbjudet och människorna struntar i vad de säger, så är det beklagligt. Om människorna inte lyder sina lärda som är landets ledare när det kommer till att klargöra Sharî´ah, vem skall de då lyda? Om de refererar till sina lärda när det handlar om bönen, allmosan, fastan och vallfärden, så varför trotsar de dem i andra frågor som klädseln och följer sin lust utan något bevis eller någon analogi?

Dessa byxor är inte tillåtna för kvinnan därför att handlingen är en liknelse av män. Det kanske kommer en dag då det uppstår riktigt åtsittande byxor så att mannen kan uppskatta kvinnans lår till fullo. Det kanske kommer en dag då det uppstår sidenbyxor som har samma färg som huden så att hon ser helt naken ut. Denna snabba utveckling beror på två saker:

1 – Männen gör inte sin plikt som Allâh har ålagt dem. De ser inte efter kvinnorna, de lär dem inte, de vägleder dem inte. Det är som att männen inte ansvarar alls för sina döttrar, systrar och fruar. Vi varnar dessa män som försummar sina kvinnor. På Domedagen kommer de att ansvara för dem. Det finns en risk att dessa kvinnor blir männens fiender framför Allâh (´azza wa djall). Om inte profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) hade vetat att en kvinna inte klarar av att uppfostras och vägledas på egen hand hade han inte sagt:

”Mannen är en herde över sin familj och han ansvarar för den.”

Varför sade han så? Mannen måste leva upp till sitt ansvar och sin manlighet och veta att han är herren i huset. Tyvärr har många män blivit underordnade.

2 – Svag personlighet. Vi anser att vi är efterblivna och att de otrogna länderna är utvecklade varpå vi springer efter dem och tar efter dem. Det är obligatoriskt att muslimen är stolt över sin religion och att han har en stark personlighet. Han skall inte underordna sig dessa.