Vi måste bekriga två fronter

Vi är faktiskt skyldiga att bekriga två fronter: en front som använder sig av Salafiyyah för partiandliga och politiska motiv och en front som försöker driva Salafiyyah till en sådan extrem nivå så att den hamnar hos de gamla Khawâridjs lära som går ut på att göra Takfîr på syndiga muslimer. De har en oerhörd tillgjordhet för att vinkla bevisen så att de främjar deras Takfïr-lära. Även när det kommer till Allâhs (ta´âlâ) ord:

إِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَن يَشَاء

”Allâh förlåter inte dem som avgudar vid Hans sida, men Han förlåter den Han vill hans mindre synder.”1

har de förberett motargument och tolkningar.

Ta inte illa upp. Jag har blivit gammal och är ärlig mot alla människor och framför allt mot våra bröder som har samma lära som vi. Jag fruktar att den som tillämpar den här versen2 på ett allmänt sätt tar oss till den avvikande vägen som står för en överdriven Takfîr på muslimerna bara för att de faller i praktisk otro. Vi får inte göra Takfîr på muslimerna och behandla dem som otrogna för praktisk otro.

14:48

2Allâhs (tabârak wa ta´âlâ) ord:

إِذْ قَالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنَّا بُرَاء مِنكُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّهِ كَفَرْنَا بِكُمْ وَبَدَا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةُ وَالْبَغْضَاء أَبَدًا حَتَّى تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ

”Vi är inte ansvariga för er och för det som ni dyrkar i Allâhs ställe och vi tar avstånd från er. Fiendskap och hat skall råda mellan oss och er ända till dess ni endast tror på Allâh.” (60:4)

Se https://darulhadith.com/darfor-gjorde-inte-al-albani-takfir-pa-parlamenten-i-de-islamiska-landerna/