Vi känner inte till Djâmiyyah

Fråga: Den senaste tiden har det dykt upp i median och bland grupperna ondsinta kampanjer mot Salafiyyah som anklagar den för att vara ”Djâmiyyah” eller andra öknamn. Vad råder ni dem i detta?

Svar: Först och främst känner vi inte till denna Djâmiyyah. Jag känner inte till denna Djâmiyyah. Det är ingen sekt eller rättsskola. Detta har de innoverat. Det saknar grund.

För det andra råder det inga tvivel om Salafs förträfflighet och att de är en förebild. Allâh (djalla wa ´alâ) sade:

وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالأَنصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُم بِإِحْسَانٍ رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ

”Föregångsmännen, de första av dem som utvandrade och [de första] hjälparna, och de rättsinniga som följde i deras spår – Allâh är nöjd med dem och de är nöjda med Honom.”1

Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Håll därför fast vid min Sunnah och mina renläriga och vägledda efterträdares Sunnah. Håll fast vid den med era kindtänder.”

När han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) nämnde gruppernas splittring, sade han:

”Alla skall till Elden bortsett från en.” De sade: ”Vilka är de, Allâhs sändebud?” Han svarade: ”Den som följer det som jag och mina följeslagare följer i dag.”

Det är alltså obligatoriskt att rätta sig efter Salaf om än vissa journalister eller idioter skulle ge sig på Salaf och säga:

”Vad har vi med Salaf att göra? Vi lever i nutiden. Skona oss Salaf. Skona oss de gamla utslagen…”

På det sättet skärs bandet mellan de senare generationerna med de tidigare. Det är som sagt obligatoriskt att rätta sig efter Salaf och följa deras metodik. Vi kan inte räddas utan att följa Salaf. Därför skall vi inte bry oss om dessa idioter, hatiska människor eller hycklare. Vi skall inte bry oss om dem.

1 9:100