Var står ´Amr Khâlid egentligen?

´Amr Khâlid är ingen lärd man. Han har inget att komma med. Han är kass. Hans tillstånd är sorgligt. Han tas emot av länder på flygplatserna. Dessa länder är kanske pressade av USA att ta emot honom. De tar emot honom. Han kom till Jemen och han togs emot officiellt. Han började ge föreläsningar. Män och kvinnor var alla samlade på en och samma plats. De lägger ned stora summor pengar. Vad kostar en biljett? Kommer ni ihåg hur mycket en biljett kostar? Det rör sig om stora summor. Han har på sig en slips. Han är rakad. Han har på sig kostym. Han får folk att skratta. Han undrar vem som säger att Satan är otrogen. Han säger att Iblîs inte är otrogen. Han gör narr av människorna. Han sade detta med sin egyptiska dialekt och att han inte är otrogen. Samtidigt säger Allâh:

إِلاَّ إِبْلِيسَ أَبَى وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ

”… utom Iblîs som vägrade, full av högmod, och blev en av de otrogna.”1

Han försvarar Satan, Iblîs, och säger att han inte är otrogen. Vad innebär det? Vill han få muslimerna att tvivla på Qur’ânen? Skall vi ta emot hans falska tal och avvisa Allâhs tal?

Han säger något i stil med att profeten Dâwûd tog marken under moskén i Jerusalem, som tillhörde en judinna, med våld. Det betyder att han är med judarna och de kristna.

1 2:34