Vapnet mot Satans otrogna tvångstankar

Satan överrumplar många människor så att de blir sjuka. En av dem kan säga om sig själv att han är otrogen. Frågar du om orsaken säger han att får dåliga tankar. Säg till honom att han inte alls är otrogen och att han är – om Allâh vill – troende. Dessa vidriga, djävulska och otrogna tankar bevisar att du är troende och att din tro är uppriktig. Det vapnet gav oss Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) för att förnedra och förskjuta Satan och hans list.

Satan säger till vissa svaga stackare att de har hädat och att de har sagt det ena och det andra. Jag svär vid Allâh att vissa blir till och med galna. Personen kan vara riktigt religiös när Satan hoppar på honom med tvångstankar. Följeslagarna sade:

”Allâhs sändebud! Vissa av oss känner något de hellre vill falla ned från himlen för än att uttala det.” Han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam): ”Det där är ren tro.”1

Om han intalar dig något skall du säga till honom att han är en lögnare och att du inte alls är otrogen. Säg till honom att det är endast tvångstankar från honom och att sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) har bekräftat att det är ren tro.

1Muslim (1/83) och Ahmad (2/397). Se https://www.darulhadith.com/den-storste-krigaren/