Urmakaren al-Albânî

Imâm Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî (d. 1420)

Khulâsatu Akhbâr-ir-Rihlah al-Albâniyyah ilâd-Diyâr-il-Misriyyah, sid. 33-34

Fråga: Jag har hört att ni vid sidan av er väldiga och vetenskapliga betjäning av Sunnah också är urmakare. Stämmer det? Hur kombinerar ni bådadera?

Svar: Det stämmer. Det hör till Allâhs (ta´âlâ) gåvor att jag lärde mig det yrket redan som ungdom. Det är ett fritt yrke som inte krockar med mina studier. Jag arbetar tre timmar om dagen, varje dag frånsett tisdagar och fredagar. Det räcker för att jag ska tjäna ihop det tillräckliga levebrödet för mig, mina fruar och mina barn. Naturligtvis ska det var tillräckligt. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Allâh! Låt Muhammads ätts uppehälle vara överlevnadsnivå.”1

Resten av tiden går till studier, skrift och forskning, framför allt inom manuskript i Dhâhiriyyah-biblioteket. Jag befinner mig lika länge i biblioteket som dess anställda. Jag brukar spenderar sex-åtta timmar där varje dag, beroende på årstid och dess öppettider.

1Muslim (1055).