TV i hemmet och byxor kännetecknar al-Ikhwân al-Muslimûn

Beträffande att de liknar samfundet vid en person som håller på att drunkna och studenterna och de lärda vid en person som fördömer honom, så vill de att vi rakar skäggen så att vi blir mjuka och lena. De vill att vi köper TV och har den i hemmet så att både våra kvinnor kan titta på TV och vi på snygga tjejer. De vill också att vi har på oss byxor, går med i militären om den så innebär att man faller i synder och trappar ned från Sunnah. Din försumliga människa! Beror hunger och fattigdom på religiositeten eller på synderna? Allâh (subhânahu wa ta´âlâ) sade:

وَضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً قَرْيَةً كَانَتْ آمِنَةً مُّطْمَئِنَّةً يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِّن كُلِّ مَكَانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللّهِ فَأَذَاقَهَا اللّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا كَانُواْ يَصْنَعُونَ

”Allâh framställer liknelsen om en stad. [Invånarna] levde där lugna och trygga, tillförsäkrade en riklig försörjning från alla håll. Men de ville inte erkänna Allâhs välsignelser och Allâh lät dem pröva på hungerns och fruktans elände på grund av deras handlingar.”1

al-Ikhwân al-Muslimûn slår två flugor i en smäll; okunnighet och villfarelse. En gång kom det en ungdom från al-Ikhwân al-Muslimûn för att spionera på oss. Jag sade till honom:

”Hämta en lapp så att jag kan skriva på den att al-Ikhwân al-Muslimûns kall är baserat på okunnighet och villfarelse, så slipper du trötta ut dig.”

116:112