Tolv kalifer innan Domedagen

Djâbir bin Samurah (radhiya Allâhu ´anh) sade:

”Jag hörde profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) säga: ”Människornas angelägenhet kommer att vara fortskridande så länge tolv män leder dem.” Därefter sade profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) något som jag inte hörde varpå jag frågade: ”Vad sade profeten?” De sade: ”Han sade att alla skall vara från Quraysh.”

Formuleringen rapporteras av Muslim.

Hadîthen är ett glatt budskap om att det kommer att finnas tolv rättfärdiga kalifer som skall verkställa sanningen och rättvisan. De behöver inte leva efter varandra. Fyra av dem levde efter varandra; Abû Bakr, ´Umar, ´Uthmân och ´Alî (radhiya Allâhu ´anhum). En femte är ´Umar bin ´Abdil-´Azîz, något imamerna inte betvivlar. Det finns även några från Banûl-´Abbâs. Stunden kommer inte att gå in förrän de har regerat. Tillsynes är även Mahdî en av dem. Hadîtherna om honom nämner att han och hans fader kommer att ha samma namn som profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och hans fader och att han skall fylla världen med rättvisa efter att den har fyllts med orättvisa och förtryck.

Denne Mahdî är inte den som Râfidhah tror existerar nu och sedan kommer ut ur grottan i Sâmarâ. Det där är inte alls sant och existerar inte överhuvudtaget. Det är bara ett exempel på en idiotisk galenskap och svaga fantasier. Dessa tolv kalifer är inte de tolv imamerna som dumma och stupida Râfidhah tror på.