Tjej ljög om al-Albânî

Igår kväll ringde en tjej till mig. Hon berättade om en väninna. Allâh hade väglett henne efter att hon hade tillhört al-Ikhwân al-Muslimûn. Hon vet inte… Hon har det mycket svårt eftersom hon har insett att hon har ljugit om och hittat på lögner om Shaykh al-Albânî. Det har klargjorts för henne att allt var lögner mot al-Albânî. Efter att ha ångrat sig inför och återvänt till Allâh, anammat Salafs metod och tagit avstånd från al-Ikhwân al-Muslimûns metod, ville hon veta hur hon skall må bra igen och rentvå sig från de syndiga orden om al-Albânî.

Jag sade till tjejen att vidarebefordra till henne att det räcker för min del att Allâh har väglett henne till sanning och riktighet. Angående det hon brukade säga om al-Albânî, så:

لاَ تَثْرَيبَ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ يَغْفِرُ اللّهُ لَكُمْ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ

I dag skall ingen förebråelse riktas mot er och Allâh, som är den Barmhärtigaste av de barmhärtiga, skall förlåta er synd.”1

För mig räcker det med hennes vägledning. Hon får byta blad. Jag bryr mig inte om vad hon sade under sin gamla villfarelse.

112:92