Tillskrivning till Salafiyyah är en ära

Fråga: Vad är domen för att tillskriva sig Salafiyyah och är det en innovation? Vilka lärdas kassettband och böcker råder ni?

Svar: Det är en ära och bra att tillskriva sig Salafiyyah. Allâh (djalla wa ´alâ) sade:

وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالأَنصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُم بِإِحْسَانٍ رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ

”Föregångsmännen, de första av dem som utvandrade och [de första] hjälparna, och de rättsinniga som följde i deras spår – Allâh är nöjd med dem och de är nöjda med Honom.”1

Att tillskriva sig Salaf och följa deras metodik är obligatoriskt och fordrat. Men det betyder inte att man skall nedvärdera andra och anse sig själv vara Salafî och ingen annan. Hela landet färdas på Salafs väg och har Tawhîd som troslära. Vad gäller mindre olikheter, så tar det inte ut dem ur Salafs metodik. Vi hoppas att vi alla färdas på Salafs väg. Vi skall inte prisa oss själva.

Vad gäller att kalla sig för ”Salafî” för att splittras, är det inte tillåtet. Det är inte tillåtet att kalla sig för ”Salafî” för att splittras och ge andra öknamn som tyder på att de inte följer Salafs metodik. Detta leder till större nackdelar, folk flyr och det ena och det andra äger rum.

1 9:100