Till lektion utan faderns tillstånd

al-Ladjnah ad-Dâ’imah

Fatâwâ al-Ladjnah ad-Dâ’imah (12/101)

Fråga: Vad är domen för att jag går till moskén eller hem till en muslim i kallande eller studerande syfte utan min faders tillstånd? Får han reda på vart jag ska ta vägen kommer han att sätta stopp för det. Tron slits liksom kläder och jag behöver förnya min tro, ty jag bor bland synder. Får jag gå i smyg?

Svar: Innan en kvinna gifter sig är hon under sin faders förmyndarskap. Med det sagt får hon inte gå ut utan hans tillstånd, oavsett om hon ska till moskén eller någon annanstans. Det är trots allt obligatoriskt att lyda fadern så länge han inte befaller synd. Istället råder vi dig att lyssna på den saudiska radiokanalen al-Qur’ân al-Karîm som består av mycken kunskap och korrekt vägledning. Ett annat radioprogram är Nûr ´alâd-Darb där flera lärde svarar på insändarnas frågor.