Tiden är inne

Fråga: Det finns fortfarande lärda och studenter som tar lätt på varningar för vissa skadliga grupper och sekter ehuru frågan är klar och tydlig i vår lära, religion och vårt land och framför allt efter inrikesministeriets manifest. Vad råder ni dem för att de skall göra sin plikt för enigheten, landets sammanhållning, uppslutningen bakom makthavaren samt klargörandet av lycksaligheten som de upplever i form av säkerhet, tro och trygghet?

Svar: Det är tvivelsutan ett faktum. Det är vad fienden vill av muslimerna. De vill att det skall finnas upphetsning, missförstånd och vilseledning. Vi måste akta oss för dem. De lärda är skyldiga, och i synnerhet när det råder prövningar, att klargöra för människorna den raka vägen och den sunda metodiken och varna dem för prövningar och folk bakom dem och deras falskhet. De förfalskar och förskönar tal. De får det att framstå som honung för att det skall accepteras, men det är falskt.

De lärda måste göra sin plikt. Detta är deras tid. Detta är de lärdas tid. De skall klargöra. Predikanten skall tala från sin predikstol. Läraren skall tala i sitt klassrum. Imamen i moskén skall tala i sin moské. Oavsett vilket yrke de lärda har skall de göra denna plikt och än mer nu än annars. På så sätt kommer ondskan – om Allâh vill – att försvinna. När ondskan finner ett motstånd går den tillbaka. Allâh (djalla wa ´alâ) sade:

بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْبَاطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ

”Nej, Vi slungar sanningen mot lögnen så att alla falska [påståenden eftertryckligt] vederläggs, och så tynar [lögnen] bort och dör.”1

وَقُلْ جَاء الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا

”Och säg: ”Sanningen har kommit och då har lögnen vikit; ja, lögnen är dömd att vika!”2

121:18

217:81