Svårt med djilbâb i otroget land? Var inte där då

Fråga: Jag är en femtonårig tjej och har en familj som ofta reser utomlands. De tvingar mig följa med samt ta av mig min ´Abâ’ah mot andra kläder. Jag täcker dock fortfarande mina ben. Jag har ångest. Jag kan inte ha på mig min ´Abâ’ah eftersom jag besväras och folk uppfattar mig som konstig. Vad är lösningen?

Svar: Inget av det omnämnda är en giltig ursäkt. Folk brukar se konstigt på sanningen, speciellt om deras egen uppfostran är osann. Om du klarar av att inte resa till det otrogna landet så är det din skyldighet. När resenären ser européers och andra hedningars usla tillstånd börjar han ta lätt på och försumma islams påbud. I början förvånas han när han ser deras tillstånd. Han tar illa upp och blir arg, men med tiden vänjer han sig. Måhända dras han själv till det. Det är inte tillåtet att resa dit oavsett vad så länge det inte är nödfall – och Allâh vet bättre.