Salafiyyah bygger, Hizbiyyah river

Det är obligatoriskt att se efter samfundets ungdomar därför att det behöver dem för att bygga sin framtid. Samfundet kan dock inte byggas om ungdomarnas metodik skiljer sig från samfundets. Således har muslimernas fiender månat om att installera en metodik i de muslimska ungdomarna som skiljer sig från muslimerna för att rasera deras byggnad. Därför är muslimerna skyldiga att uppmärksamma sina fienders konspirationer och skydda sina ungdomar mot destruktiva metodiker. De är även skyldiga att plantera den sanna dogmen i deras hjärtan så att de kan skydda sig helt och fullt mot dogmatiska sjukdomar och avvikande tänk som klär sig i islamiska kläder och visar empati för islam samtidigt som de i själva verket vill likvidera islam.

Det islamiska samfundet har ingen annan metodik än den metodik som finns i Qur’ânen och Sunnah enligt Salafs förståelse:

وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ

”Och grip alla med ett fast grepp om Allâhs räddningslina och låt er inte splittras!”1

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً

”Troende! Lyd Allâh och lyd sändebudet och dem bland er åt vilka myndighet och ansvar anförtrotts; och om ni råkar i tvist om något, överlåt då avgörandet åt Allâh och sändebudet, om ni tror på Allâh och den Yttersta dagen. Detta är bäst och det [gynnar] en riktig och lycklig utgång.”2

Detta är metodiken som enar samfundet. Vad beträffar de sekteriska metodikerna och ideologiska associeringarna, så är det typiskt dem att splittra utan att ena, riva utan att bygga.

Den här avhandlingen som vi har framför oss är skriven av vår broder Shaykh Zayd bin Muhammad bin Hâdî al-Madkhalî. Den varnar för dessa metodiker, klargör deras negativa följder och uppmanar till fasthållning av Ahl-us-Sunnah wal-Djamâ´ahs metodik. Må Allâh belöna honom väl och låta hans välvilja och råd gagna.

Må Allâh hylla vår profet Muhammad, hans ätt och hans följeslagare.

13:103

24:59