Så skall en bilfärd vara

Vi kom överens med vissa bröder att efter fredagsbönen göra en resa för att kalla till Qur’ânen och Sunnah i allmänt och besvara vissa bröders inbjudan i synnerhet. Jag ansåg att en sådan lång bilfärd inte skall tillbringas i tystnad eller tal om allt möjligt. Istället skall vi lyssna på ett kassettband som skickades till mig för längesedan. Jag passar på att lyssna på det då min bandspelare i bilen har varit trasig sedan en lång tillbaka efter att den har lagats. Reparatören hade inte lagat den väl. Jag orkade inte lämna in den på reparation än en gång. När jag sedan bad Abû Laylâ om hjälp rekommenderade han en annan reparatör som lagade bandspelaren.

Jag hade lagt kassettbandet i bilen och sedan bara skjutit upp på det så att jag kan lyssna på det under en längre bilfärd. Idag var det dags. Jag satte in kassettbandet i bandspelaren och överraskades av den förträfflige Shaykh ´Abdul-´Azîz bin Bâzs tal. Jag har fortfarande inte kunnat lyssna på det. Därefter började jag lyssna på Shaykh Ibn ´Uthaymîn kring det ämnet.