Så kallade profeterna till islam

Varken det här samfundet eller de tidigare samfunden betvivlade att Allâh (ta´âlâ) är ovanför himlen och frånskild från skapelsen. Det är bara denna från sanningen avvikande skara som inte vet det. De opponerar sig Qur’ânen och alla spår av kunskap. Till och med många otrogna samfund och deras faraoner visste det:

يَا هَامَانُ ابْنِ لِي صَرْحًا لَّعَلِّي أَبْلُغُ الْأَسْبَابَ  أَسْبَابَ السَّمَاوَاتِ فَأَطَّلِعَ إِلَى إِلَهِ مُوسَى وَإِنِّي لَأَظُنُّهُ كَاذِبًا

”Bygg ett högt torn åt mig Hâmân; så att jag finner rätt sätt, rätt sätt att nå himlen och göra mig underrättad om Mûsâs gud. – Men jag tror bestämt att han ljuger.”1

På Ibrâhîms (´alayhis-salâm) tid använde sig Nimrod av örnar och kistor för att komma upp till Allâh (ta´âlâ) ovanför himlen. Det berodde på att profeterna kallade dem till Allâh på det viset. Israeliterna brukade säga:

”Herre! Du är ovanför himlen och vi är på jorden. Hur skall vi veta om Du är nöjd eller arg?” Han sade: ”Om Jag är nöjd med er låter Jag era bästa leda er och om Jag är arg på er låter Jag de värsta leda er.”

Det finns mycket liknande som är för mycket för att nämna allt här och nu.”2

140:36-37