Så förkortade al-Albânî ”Sahîh Muslim”

Det hade bestämts att jag skulle hamna i fängelse 1389/1969 tillsammans med ett par lärda bara för att vi kallade till islam och undervisade människorna. Jag förflyttades till olika fängelser i Damaskus som al-Qal´ah och andra. Jag släpptes ur ett och hamnade i ett annat. Till sist fängslades jag i sju månader som jag ansåg spenderades för Allâhs skull.

Allâh hade bestämt att jag endast fick med mig min älskade “Sahîh Muslim”, en blyertspenna och ett suddgummi. Därmed inledde jag med att uppfylla min längtan, nämligen att förkorta och filtrera boken. Ungefär tre månader senare var jag klar. Jag arbetade med den dag och natt utan att bli trött eller uttråkad. På så sätt förvandlades hämnden från samfundets fiende till en gåva till oss i vars skugga hela världens muslimska studenter söker skugga.