Så fastar muslimerna i det otrogna landet

Fråga 18: Muslimerna som lever utanför de islamiska länderna befinner sig i ständiga kontroverser däribland Ramadhâns början och slut och posteringar relaterade till kallet. Detta sker varje år. Det beror på okunnighet, drift, fanatiskt följe av rättsskolor och ibland till och med partianda. De bryr sig inte om att ta hänsyn till föreskrivna metoder eller referera till de lärda som är kända för förståelse och gudsfruktan.

Svar: Muslimerna är ålagda att vara ett enat samfund och inte splittras i Allâhs religion. Allâh (tabârak wa ta´âlâ) sade:

شَرَعَ لَكُم مِّنَ الدِّينِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى أَنْ أَقِيمُوا الدِّينَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ

”Han har föreskrivit för er samma [regel för] tron som Han anbefallde Nûh – detta har Vi uppenbarat för dig – och som Vi anbefallde Ibrâhîm och Mûsâ och ´Îsâ, nämligen att hålla fast vid [den sanna] trons [principer] och att aldrig tillåta söndring.”1

De är ålagda att enas och förbjudna att splittras. De skall fasta samtidigt och avsluta fastan samtidigt. De skall följa det islamiska rådet som finns hos dem och inte splittras ehuru de börjar fasta efter Saudiarabien eller något annat islamiskt land. De skall följa det islamiska rådet.

142:13