Så får Satan människan att falla i undergång

Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Allâhs betesmark på jorden är Hans förbud.”

Allâh har skyddat förbuden så att inte människorna skall falla i dem. Trots det förskönar Satan dessa förbud för människan. Du ser hur Satan förskönar synderna för människorna så att de faller i dem ehuru de vet att de gör fel när de tänker efter. Men Satan förskönar dem i deras hjärtan. Det är en väldigt stor sjukdom. Allâh (ta´âlâ) sade:

أَفَمَن زُيِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ فَرَآهُ حَسَنًا فَإِنَّ اللَّهَ يُضِلُّ مَن يَشَاء وَيَهْدِي مَن يَشَاء فَلَا تَذْهَبْ نَفْسُكَ عَلَيْهِمْ حَسَرَاتٍ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِمَا يَصْنَعُونَ

”Kan den vars onda handlingar utmålats för honom i ljusa färger, så att han tror att han handlar rätt, [jämföras med den som följer trons väg]? Nej – Allâh vilseleder den Han vill, och Han vägleder den Han vill. Sörj därför inte över dem; Allâh vet vad de företar sig.”1

Faktorer som skadar ens religion och jordiska liv kan förskönas för en människa. Satan får Allâhs förbud att se tillåtna och fina ut. Han får människan att ta lätt på dem. Han intalar henne:

”Det är ingen stor sak. Gör det och ångra dig efteråt. Ångerns dörr är ju öppen. Titta hur andra gör samma sak. Om du tar mutor för 100 SEK så skall du veta att det finns folk som tar 1000 SEK.”

Därav tar han 100 SEK den här gången. Nästa gång tar du 1000 SEK. Satan går med människan steg för steg till dess att hon går under.

135:8