Riksdagen är inget islamiskt samråd

Om en åsna hade kunnat tala hade de sagt åt den att framhäva sin åsikt. Det finns en skillnad mellan ett parlament och ett samråd, Shûrâ.

Å ena sidan hålls ett samråd, Shûrâ, av förnuftiga lärda och makthavare.

Å andra sidan består ett parlament av bedjande som suktar efter makt, krögare och till och med kvinnor som skall framhäva vad de tycker och tänker. Är detta från islam?

Om det verkligen stämmer att Shaykh Ibn Bâz och Shaykh Ibn ´Uthaymîn tillåter det, så opponerar jag mig dem och fördömer dem. Dock är det eventuella felet dränkt i alla deras förträffligheter. Likaså är de ursäktade för att de har förts bakom ljuset. Lov och pris tillkommer Allâh för att Ahl-us-Sunnah inte följer blint. Vi är inte som poeten sade:

Likt ett blint boskap som leds av en blind herde

på en krokig och sluttande stig

Vi underkastar oss Allâh och inga individer:

وَيَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا يَا وَيْلَتَى لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءنِي وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِلْإِنسَانِ خَذُولًا

”Den Dag då den orättfärdige biter sig i handen [i förtvivlan] och ropar: ”Om jag ändå hade följt sändebudets väg! Nu är jag förlorad! Om jag ändå hade avstått från vänskapen med den mannen! Han ledde mig på avvägar, när Allâhs budskap redan hade nått mig.” [Så] leder Djävulen människan vilse och tar därefter sin hand ifrån henne.”1

125:27-29