De kungliga rådgivarnas motståndare – så gick det sen

Jag känner många från dem som avundsjukt opponerade sig kontakt med makthavarna. De slutade katastrofalt. Jag vet hur det finns de som slutligen fick religiösa posteringar och som förvaltade dem på det värsta sättet och föll i de vidrigaste synderna.

Efter att ha visat en stor avhållsamhet och ett starkt fördömande började vissa sitta med kungen eller kungens släktingar. De började tillåta dem saker och ting som en person med lägsta religiositet och intellekt aldrig någonsin hade gjort.

Jag vet hur vissa av dem blev skvallrare. Han fick arbetet att rapportera människornas yttranden. Det gjorde han och mer därtill. Han nöjde sig inte med det han hörde. Han lade dit egna lögner och påhitt så att arbetsgivaren blev en stor fiende till en helt oskyldig människa.

Sammanfattningsvis har jag inte haft erfarenhet av någon från den här målgruppen utan att det efter ett tag visar sig att de sade något de i själva verket inte alls tyckte. Till sist gör och säger de något de inte gjorde och sade när de var arbetslösa. Den som bryr sig om sin religion skall akta sig för dessa människor. Han skall inte lita på dem inom något religiöst, vem personen än är!