Råd till modefixerade tjejer med hårda hjärtan

Fråga: Jag lider av ett hårt hjärta och tycker att dyrkan är besvärlig. Vad är lösningen? Därtill är jag även syndig. Vad råder ni mig och mina systrar som är sysselsatta med mode och annat som distraherar tjejerna från deras religion?

Svar: Hårt hjärta har en medicin i form av frekvent Qur’ân-läsning. Beviset för det är Allâhs (´azza wa djall) ord:

لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ

”Om Vi hade uppenbarat denna Qur’ân för ett berg, skulle du helt säkert ha sett det rämna av fruktan för Allâh. Sådana liknelser framställer Vi för människorna för att stämma dem till eftertanke.”1

Vi vet ju hur stabilt ett berg är. Men om Qur’ânen hade uppenbarats för det skulle det blivit ödmjukt och gudfruktigt. Detsamma gäller ett hjärta. Om man läser Qur’ânen med reflektion och begrundan så kommer den förvisso att påverka hjärtat. Lyssna till Allâhs (´azza wa djall) ord:

إِنَّ فِي ذَلِكَ لَذِكْرَى لِمَن كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ

”I detta ligger förvisso en påminnelse till den som har ett öppet sinne och som lyssnar uppmärksamt.”2

Därför måste du, syster, läsa Qur’ânen med reflektion och ödmjukhet. Allâh kommer att förvandla hårdheten till mildhet och återvändo till Honom (tabârak wa ta´âlâ).

Beträffande kvinnorna som distraheras av modet så har de i princip förlorat de båda liven. Du kan förvånas över hur dessa modefixerade kvinnor tröttar ut sig själva, sina makar, sina fäder och sina förmyndare. Var går alla dessa pengar? De går till företagen som står bakom modet. De kan vara otrogna företag. I så fall är det ingen annan än våra fiender som gagnas av pengarna. Således råder jag kvinnorna och deras förmyndare att inte springa efter det värdelösa modet som bara resulterar i slöseri med tid och pengar plus att det distraherar hjärtat från dyrkan.

159:21

250:37