Profeten som alltid prisas och vars kall alltid återupplivas

publicerad
14.01.2012

Författare: ´Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân
Källa: I´ânat-ul-Mustafîd (1/167)

De otrogna brukade fördöma sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och säga att han saknar avkomma och rikedom och att allting upphör när han dör:

شَاعِرٌ نَّتَرَبَّصُ بِهِ رَيْبَ الْمَنُونِ

”Han är [bara] en poet; låt oss vänta och se vad ödet kan ha i beredskap [för honom]!”

Allâh (djall wa ´alâ) sade:

إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ

”Det är den som är full av hat mot dig, som är avskuren.”1

Vad gäller dig, är du inte alls avskuren. Du kommer alltid att nämnas. Dina handlingar kommer att fortsätta. Ditt kall kommer att finnas fram till Domedagen.

Allâh den Väldige har talat sanning. Var nämns Abû Djahl? Var nämns Abû Lahab? Var nämns de otrogna herrarna? Deras namns nämns inte längre. De nämns endast på ett negativt sätt – och skydd sökes hos Allâh.

Apropå sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam), prisas och beröms han. Han nämns för alla dygder. Hans kall består. Hans religion består – och lov och pris tillkommer Allâh – genom historiens lopp. Under tiden faller olika ideologier samman. Även om de skulle vara starka under en viss period, faller de samman. Sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) religion återupplivas däremot ständigt.

Titta till exempel på kommunismen i dag. Titta vilken styrka som de har uppnått och titta hur de har skrämt hela världen! På en kort tid var den smält som smöret i solskenet. Var är kommunismen nu? Däremot råder och återupplivas islam ständigt. Även om muslimerna är svaga, återupplivas och råder islam av sig själv oavsett tid och plats och lov och pris tillkommer Allâh.

1 108:3