Preventivmedel är fiendens list mot muslimerna

Fråga: Maken tycker att det är bättre att makan skjuter upp på graviditeten. Vad är domen för det? Vad är domen för preventivmedel som p-piller och spiral?

Svar: Det råder inga tvivel om att det inte är föreskrivet att bruka preventivmedel som p-piller och medicin. Det går emot profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) mål med samfundet. Han ville att samfundet skulle bli stort och sade:

”Gift er med kärleksfulla och fertila kvinnor. Jag kommer att tävla med ert stora antal mot samfunden på Domedagen.”

När Allâh (´azza wa djall) nämnde Sina gåvor till israeliterna underströk Han bland andra deras stora antal och sade:

ثُمَّ رَدَدْنَا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ وَأَمْدَدْنَاكُم بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَجَعَلْنَاكُمْ أَكْثَرَ نَفِيرًا

”Därefter [återupprättade] Vi [ert rike och] gav er på nytt makt över dem och skänkte er rikedom och talrika söner och gav er ökad [militär] styrka.”1

Även Shu´ayb påminde sitt samfund om dess storlek:

وَاذْكُرُواْ إِذْ كُنتُمْ قَلِيلاً فَكَثَّرَكُمْ

”Och minns att ni [en gång] var få [och svaga] och att Han lät ert antal växa.”2

Att försöka minska det muslimska folkets barnafödande är inget annat än en konspiration från muslimernas fiender; de kan vara hycklare som visar islam och de kan vara öppet otrogna som offentliggör sitt hat mot muslimerna.

Ibland kan det dock vara nödvändigt att minska på barnafödandet eftersom modern inte klarar av graviditeten och skadas av den. I så fall tycker jag att det är okej. Härmed får den minsta nackdelen göras. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) förbjöd inte följeslagarna praktisera avbrutna samlag trots att han sade att det är ett mindre barnadödande. Även om det är tillåtet så bevisar hadîthen att det är någorlunda förhatligt.

117:6

27:86