Piskad av ledaren – sade aldrig något negativt om honom

Bakkâr bin Muhammd as-Sayrînî sade:

”Varje natt brukade Ibn ´Awn läsa ut en sjundedel av Qur’ânen. Hann han inte det läste han ut den på dagen. I samband med strid red han på sin honkamel till Levanten. Väl i Levanten red han på häst. Han duellerade mot en romare och dödade honom.

När hans bröder kom till honom var det som att fåglar satt på deras huvuden. De var så ödmjuka och underkastade. Jag såg aldrig honom skoja. Jag såg aldrig honom läsa poesi. Han var alltid upptagen med sig själv. Jag har aldrig hört honom nämna Bilâl bin Abî Burdah1. Jag fick reda på att en grupp människor sade att Bilâl hade gjort det ena och det andra varvid han sade:

”En orättvist behandlad man kan till sist själv bli orättvis. Jag tror inte någon av er har upplevt från Bilâl det jag har upplevt.”

Bilâl brukade nämligen piska honom på grund av att han hade gift sig med en arabiska.”