Obligatoriskt att varna för Djamâ´at-ut-Tablîgh

yFråga: Jag brukade vara med Djamâ´at-ut-Tablîgh. Med tiden insåg jag deras innoverade metodik och Tasawwuf. Jag var med dem i cirka fem år. Får jag varna för dem med tanke på att våra saudiska bröder har kontakt med dem?

Svar: Vi har redan ett kall i Saudiarabien. Vi har ett oberoende ministerium som är ämnat för kallet. Däri finns lärda. Vi är på den rätta vägen. Vår dogm är Tawhîd. Vi behöver inte importera okända kall med okänd härkomst. I och med att du vet detta och vilket tillstånd Djamâ´at-ut-Tablîgh har, så är du skyldig att varna för dem. Du får inte tiga om dem om du vet vilka fel de har. Du måste varna för dem. Det är en välvilja. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

Religionen är välvilja.” De sade: ”För vem, Allâhs sändebud?” Han sade: ”För Allâh, Hans skrift, Hans sändebud, muslimernas ledare och lekmän.”

Vi lever i ett land som präglas av Tawhîd och kall. Vi har ett särskilt ministerium som är ämnat för kallet. Hur skall de komma till vårt land för att kalla till Allâh och angripa vårt land, våra barn, våra byar och våra beduinsamhällen? Det är inte tillåtet att ge dem den chansen. Nationellt utsedda och berättigade kallare är skyldiga att sprida ut sig i landet så att inga utlänningar tar den möjligheten.