Nusayriyyahs lycka och olycka

Det är allmänt känt bland kunniga muslimer att de kristna kunde endast ta Levantens1 kust med hjälp av Nusayriyyah. De är alltid på muslimernas fienders sida.

Den största olyckan Nusayriyyah upplevde var när muslimerna besegrade de kristna och mongolerna.

En av deras största högtider var när de kristna belägrade de muslimska gränsstäderna och länderna. På grund av dem belägrade de kristna Jerusalem och andra platser. På grund av dem belägrade mongolerna Bagdad, dödade kalifen och ett antal Bagdadbor som endast Allâh känner till. De brände islamiska böcker och sådde ett fruktansvärt fördärv.

Därefter lät Allâh kungar uppstå som kämpade för Allâhs sak såsom Nûr-ud-Dîn ash-Shahîd och Salâh-ud-Dîn och deras anhängare. De befriade kusterna och de islamiska länderna från de kristnas grepp och dem som var där. De erövrade Egypten och räddade det från ´Ubaydiyyah som har samma religion som kättarna Qarâmitah. Sen den dagen spreds det islamiska kallet i Egypten och Levanten.

De har kända öknamn bland muslimerna. Ibland kallas de för ”kättarna”, ibland för ”Qarâmitah”, ibland för ”Bâtiniyyah”, ibland för ”Ismâ´îliyyah”, ibland för ”Nusayriyyah”, ibland för ”Khurramiyyah” och ibland för ”Muhammirah”. De lärda säger:

”De visar Râfidhahs troslära och döljer otro.”