Nakenbad med makan

al-Bukhârî sade:

250 – Âdam bin Abî Iyâs berättade för oss: Ibn Abî Dhi’b berättade för oss, från az-Zuhrî, från ´Urwah, från ´Â’ishah som sade:

”Jag och profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) brukade bada ur en balja.”

Detta bevisar att det är tillåtet för maken och makan att bada på samma plats och ur en behållare medan de är nakna. Det är inga problem eftersom Allâhs säger i Sin skrift:

وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاء ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ

”De som håller sina begär i styr och inte [ger fritt utlopp åt sin lust] med andra än sina hustrur eller dem som de rättmätigt besitter – inget klander kan då riktas mot dem; men går de längre är de syndare.”1

Apropå det som nämns att ´Â’ishah (radhiya Allâhu ´anhâ) skall ha sagt att hon inte såg Allâhs sändebuds (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) könsorgan och inte heller han hennes, så saknar det grund2.

170:29-31

2al-Albânî sade: ”Rapporterad av at-Tabarânî i ”as-Saghîr” och via honom Abû Nu´aym och al-Khatîb. I berättarkedjan finns Barakah bin Muhammad al-Halabî. Det finns inget gott i honom. Han var en lögnare och påhittare.” (Âdâb-uz-Zafâf, sid. 37)