Samtidigt som de vet

Sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) har ålagt att man tror på allt som han har förkunnat utan att skilja mellan något. Den som tror på något och förnekar något är en sann hedning. Det är obligatoriskt att tro på hela Qur’ânen.

När du då vet att det finns människor som ber och fastar och avstår från många förbud samtidigt som de vägrar kvinnan ärva och säger att det är så det skall vara – och om man hade låtit henne ärva och skilt sig från deras sed skulle deras hjärtan ha fördömt personen – eller förnekar att kvinnan skall genomgå sin vänteperiod i sin makes hem samtidigt som de vet att Allâh (ta´âlâ) säger:

لَا تُخْرِجُوهُنَّ مِن بُيُوتِهِنَّ وَلَا يَخْرُجْنَ إِلَّا أَن يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُّبَيِّنَةٍ

”Mannen får inte tvinga [hustrun] att lämna hemmet och hon skall inte heller [självmant] lämna det annat än om hon gjort sig skyldig till en grovt oanständig [eller annan förkastlig] handling.”1

och säger att det är olämpligt för henne att stanna i sin makes hem och att det är korrekt att lämna det, och förnekar den islamiska hälsningen utav kärlek till den hedniska hälsningen som de är vana vid samtidigt som de vet att Allâh har föreskrivit den, skall du veta att de hädar.

1 65:1