Mannens långa hår, byxor och smycken

Fråga: Den senaste tiden har det blivit en trend bland ungdomarna att låta håret växa långt baserat på att profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) hade långt hår. Dessutom har de på sig halsband, armband och byxor. Vad har ni att säga om detta?

Svar: Om en person låter håret växa långt för att profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) hade det, får han referera till de omnämnda hadîtherna och de lärdas uttalanden om det. I så fall skall hans hår se ut som profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) om han verkligen vill rätta sig efter hans (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) handling.

Män får inte ha på sig halsband och armband eftersom det innebär att de tar liknelsen av kvinnor. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) förbannade män som tar liknelsen av kvinnor och vice versa.

Vad berör männens byxor, så skall de klä sig så som de klär sig i deras länder. Vi råder männen att de tar hand om sin manlighet och ädelhet och undviker deras motsatser och att efterlikna kvinnor och de otrogna.