Mannen suger sin hustrus bröst

Publicerad: 2012-11-04
Talare: Imâm Muhammad bin Sâlih bin ´Uthaymîn
Källa: Nûr ´alâd-Darb (16 A)

 

Fråga: Blir hustrun förbjuden för mannen om han suger hennes bröst intimt fyra gånger?

Svar: Allâh har låtit maken njuta av sin hustru hur han än vill. Han får till och med ha samlag med henne på olika sätt. Allâh (ta´âlâ) sade:

نِسَآؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُواْ حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ

”Era hustrur är för er [som] en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar.”1

Lägg däremot märke till orden ”beträd därför er åker”. Åkern är den bördiga platsen som är kvinnans könsorgan. Det är alltså tillåtet för maken att ha samlag i hustruns könsorgan oavsett om det sker framifrån, bakifrån, stående, liggande eller via någon annan ställning förutsatt att det är i hennes könsorgan. Likaså får han njuta av henne med kramar, kyssar och petting hur han än vill. Det finns ingen gräns för det. Det enda som är förbjudet är att han har samlag med henne när hon har sin månadsperiod och analsex.

Baserat på denna allmänna princip, får han suga sin hustrus bröst. Hon blir inte förbjuden för honom om han så skulle dricka hennes bröstmjölk. Detta är majoritetens åsikt. För att amningen skall påverka måste man vara under två år. Därefter påverkar den ingenting. Likaså måste amningen ske minst fem gånger för att den skall gälla. Annars påverkar den ingenting.

1 2:223