Mamman skall vara hemma med barnen

Fråga: Jag har en fru som arbetar som lärarinna. Hon har även flera barn. Det bidrar med att hemsysslorna försummas. Hon vill att jag skall hämta en betjänt. Jag är fortfarande tveksam. De flesta betjänter kommer hit utan Mahârim. Och om de kommer med Mahârim kan jag inte förbjuda dem umgås med sina makar. Då kan de hända att de blir gravida och då behöver vi någon som tjänar dem också. Jag har förkastat idén att hämta en betjänt. Jag sade till henne att hon skall sluta lära ut och att jag inte skall hämta någon betjänt. Hon lär ut islamiska. Jag hoppas att ni råder mig i dessa frågor med tanke på att detta berör fler än mig.

Svar: Det är bättre att hon slutar. Hämta ingen betjänt. Hon behöver inte lära ut. Hon skall vara hemma med sina barn. Håll ett långt avstånd till ondskan och de onda. Det är mycket farligt för dig och din familj att du har en betjänt. Allâh kommer att hjälpa dig med försörjningen. Kvinnan kommer att vila ut hemma med sina barn och hemsysslor. På detta vis kommer du att vinna ur ett världsligt perspektiv och ett religiöst perspektiv. Det är mitt råd till dig och dina jämlikar.