Lögner mot lärde

Vi hör hur saker och ting tillskrivs mig, vår Shaykh ´Abdul-´Azîz bin Bâz och Shaykh Nâsir-ud-Dîn al-Albânî. Om man forskar kring dem, kommer det fram att det är en lögn. Det kan ha skett avsiktligt. Den kan röra sig om ett missförstånd. Det kan röra sig om att frågan som svaret byggdes på ställdes fel och liknande.

Jag ringde Shaykh Nâsir-ud-Dîn al-Albânî för att fråga om hans hälsa. Han sade att han mådde bra och att en person hade sagt att han har ett brev till honom som jag hade skrivit. Han hade sagt till honom att be fredagsbönen tillsammans med honom. Mannen ursäktade sig och sade att han skulle komma med brevet på lördag. Shaykhen frågade mig om jag hade skrivit något till honom. Jag svarade:

”Jag har inte skrivit något till dig. Och om något kommer till dig, skall du veta att det inte är från mig.”

Vi vet inte vad som finns i detta brev. Det kan finnas stora katastrofer i det. Så sade han till mig. Då sade jag:

”Shaykh! Folk ljuger om mig och andra.”

Han sade:

”Folk ljuger om mig också. De har sagt: ”Shaykh al-Albânî har dött.””

Då sade jag:

”De kanske menar att du bara har somnat och att Allâh har tagit ditt liv på natten och återgett dig det på dagen.”

I vilket fall som helst, sätter människor ord i de lärdes munnar. Om ni hör något märkligt som tillskrivs mig, befaller jag er att kolla upp det med mig för att veta i fall det stämmer eller inte. Det kan vara en lögn och det kan vara en sanning som jag ser från ett perspektiv som andra inte känner till. Om ni hör något märkligt som tillskrivs mig, hoppas jag att ni kollar upp det med mig. Detsamma gäller i fall ni hör något märkligt om andra lärda. Sprid inte allt som sägs.