Läkarna befaller kvinnan att ta av sig slöjan

Publicerad: 2013-01-26
Talare: Imâm Muhammad bin Sâlih bin ´Uthaymîn
Källa: Liqâ’ al-Bâb al-Maftûh (224 A)

 

Fråga: En kvinna tog på sig slöja när hon var 15 år. Efter två år fick hon tuberkulos i sitt vänstra öra.  Hon fick opereras och blev frisk. Därefter befallde läkaren henne att ta av sig slöjan så att huvudet får ta del av solljuset. Året därpå återfick hon sjukdomen. Hennes huvud hade svullnat. Hon gick till en annan läkare som sade samma sak som den förste och att hon var tvungen att raka sitt långa hår som hindrar solstrålarna nå huvudet så att det inte kan andas. Vad skall hon göra?

Svar: Hon får inte lyda dem. Hon är ålagd att ta på sig slöja och täcka huvudet och ansiktet. Är hon alltid ute i affären? Nej. Mestadels är hon hemma. Låt henne i så fall gå upp på taket och sitta en eller två timmar i solskenet. Dessa läkare har endast lösa antaganden eller dålig agenda så att hon mister blygheten. Det är kört när en kvinna mister sin blyghet. Då blir hon som en man eller ännu värre. Blygheten kan försvinna på flera sätt. Ett sätt är att blandas med männen. Ett annat är att hon klär sig oblygt så att hon fattar tycke för det.

Säg till henne att inte lyda dem och att hon tar på sig slöja. Det finns risk för att hon lyder dem och att sjukdomen kvarstår. I detta fall är hon både syndig och sjuk.