Kvinnans skägg bevisar Allâhs förmåga, vilja och vishet

Fråga: Får kvinnan ta bort sin mustasch om den liknar mannens?

Svar: Lägg till att hon även har ett skägg likt ditt skägg. Nej, det får hon inte. Frågan påminner mig om att vissa lärda säger att hon får raka sitt skägg om det är likt mannens. Jag säger att hon inte alls får göra det:

وَرَبُّكَ يَخْلُقُ مَا يَشَاء وَيَخْتَارُ مَا كَانَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ سُبْحَانَ اللَّهِ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُونَ

”Din Herre skapar vad Han vill och Han väljer det bästa för dem. Fri är Allâh från brister, höjd högt över allt vad de sätter vid Hans sida!”1

Är det kvinnan själv som har skapat sig med skägg? Eller är det hennes Herre som har gjort det? Det är hennes Herre som har gjort det. Varför vill hon ändra på Allâhs skapelse?

Vi vet att många män saknar skägg. De kan bli 40, 50 och 60 år och dö utan något skägg. Får en sådan man ta på sig ett lösskägg? Nej. Varför inte? Samma svar. Såsom Allâh kan skapa en kvinna med skägg så kan Han även skapa en man utan skägg. Det sker inte mållöst; det sker utav en väldig vishet. Det avvisar naturalisterna som säger att allt onaturligt är en naturlig slump. Det finns inga naturliga slumpar, det är bara som Allâh säger:

ذَلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ

”… anvisad av Den som äger all makt, all kunskap.”2

Han har två beslut. Ett beslut är allmänt om att män har skägg medan kvinnor saknar skägg. Ett annat beslut är särskilt om att män saknar skägg medan kvinnor har skägg. Det är inte mållöst. Varför inte det? Därför att vår Herre vill visa Sina slavar att:

فَعَّالٌ لِّمَا يُرِيدُ

”Han som i allt genomför Sin vilja.”3

En kvinna som rakar sitt skägg är lik mannen som sätter på sig lösskägg lik de är engelska lorderna. När de går in i parlamentet tar de på sig lösskägg och när de går ut tar de av sig dem. Så gör de otrogna britterna. Alltså måste vi låta Allâhs skapelse vara som den är så länge vi inte får tillstånd från Allâh att ta bort den.

128:68

236:38

385:16