Kvinna flyger ensam till sin make

Fråga: Vad är domen för att kvinnan reser ensam utan Mahram med tanke på att hon kommer att komma fram till flygplatsen och tas emot på nästa flygplats om syftet är att komma till hennes make?

Svar: Låt mig först fråga dig om du kan garantera att hon kommer till den andra flygplatsen? Eller är det möjligt att planet tvingas ändra kurs och flyga till ett annat land och landa på en annan flygplats? Vem kommer att ta emot henne där då? Vad är det för snack? Vem kan garantera att planet alltid landar på avsedd plats? Det kan råka ut för ett och annat och landa någon annanstans. Vem kommer att ta emot kvinnan om hon landar i en främmande stad vari hon inte har någon?

När det kommer till beviset, generaliserade sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) domen. Den gäller alltid och överallt och med alla transportmedel. Han generaliserade och sade:

”Det är inte tillåtet för en kvinna som tror på Allâh och den Sista dagen att resa utan Mahram.”

Vem kan specificera och säga att hon skall flyga och att sändebudet inte visste att det skulle finnas flygplan? Fri är Allâh från brister! Sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) ord är allmänna och gäller alltid och överallt. Islams föreskrift är allomfattande fram till Domedagen.