Kvinna åker taxi med främmande chaufför

Fråga: Vad är domen för att en kvinna åker taxi med en främmande chaufför om bilen kör på gatorna och har fönsterrutor så att man kan se vem som är inuti bilen? Många säger att det inte är enrum sett till att det sker framför människorna.

Svar: Jag anser att det är förbjudet och olovligt. Nackdelen med enrum finns även i det här scenariot.

Beträffande deras argument att det inte är enrum eftersom människorna ser bilen, så avvisas det på två sätt:

1 – Bilen är i rörelse. Det är inte alla som ser den. Människorna har inte koll på alla bilar som kör.

2 – Även om den är i rörelse så kan människorna inte känna till viskningarna, vidrörningarna och skratten i bilen. Förbuden i enrum som profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) förbjöd finns även i det här fallet. Faktum är att det här fallet kan vara värre. Chauffören kan köra ut henne till landsbygden och våldta henne om hon inte går med på att ge honom det han kräver. Det är alltså mycket farligt. Jag har hört incidenter om kvinnor som åkt taxi själva, men jag vill inte ta upp dem därför att de är skandalösa.

Akta er riktigt noga för detta! Lagstiftaren har förebyggt allt som leder till otukt; det är förbjudet att titta på kvinnan och vara i enrum med henne och det är förbjudet för henne att resa utan mahram. Ty själarna lockas till otukt. Själarna har svag tro. Därför har förebyggande åtgärder tagits.