Kunskapen om vad som finns i livmodern är inte begränsad vid fostrets kön

Allâh (ta´âlâ) sade:

إِنَّ اللَّهَ عِندَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَيُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ مَّاذَا تَكْسِبُ غَدًا وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ بِأَيِّ أَرْضٍ تَمُوتُ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ

”Det är Allâh som har kunskap om den Yttersta stunden; det är Han som låter regnet falla och Han som vet vad som ligger gömt i moderlivet. Men ingen vet vad han anskaffar sig i morgon, och ingen vet var på denna jord han skall dö. Allâh vet allt, är underrättad om allt.”1

Allâh (tabârak wa ta´âlâ) sade:

وَيَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ

”Han som vet vad som ligger gömt i moderlivet.”

Den här kunskapen omfattar fostrets kön. Allâh (´azza wa djall) vet könet innan det skapas. Ingen annan än Allâh (subhânah) vet det. Således ber ängeln som ansvarar för livmodern sin Herre (´azza wa djall) om lov och säger:

”Herre! Är det en pojke eller en flicka?”2

Oavsett kön får ängeln reda på det innan barnet föds. I dag kan de säga vilket kön fostret har via apparater, men de kan inte ha kunskap om det innan undersökningen. Därtill är kunskapen om vad som finns i livmodern inte begränsad vid fostrets kön. Den kunskapen berör flera saker däribland:

1 – Kommer barnet att födas levande eller dött? Det vet ingen hur framstående läkarna än är. Och om det föds levande, kommer det att leva länge eller kort därefter?

2 – Om det föds levande, kommer det att vara rikt eller fattigt? Det vet de inte.

3 – Om det föds levande, kommer dess handlingar att vara bra eller dåliga? Det vet de inte heller.

Alltså är kunskapen om vad som finns i livmodern inte begränsad vid fostrets kön. Ingen annan än Allâh har kunskap om allt det.

131:34

2al-Bukhârî (813) och Muslim (2645).