Kamp för Djävulens sak

De som skakar om säkerheten är antingen Khawâridj, rövare eller rebeller. Alla dessa målgrupper skall det tagas rejäla åtgärder med så att de förblir vid sina platser och inte ofredar muslimerna, de otrogna som har blivit lovade trygghet, de otrogna som har fredsavtal med muslimerna och Ahl-udh-Dhimmah.

Allâh sade om dem som ligger bakom sprängattentaten, oavsett plats, och dödar oskyldiga människor, ödelägger helgade egendomar som tillhör muslimerna eller de otrogna som har fredsavtal med muslimerna, orsakar kvinnorna att bli änkor och barnen att bli faderlösa:

وَمِنَ النَّاسِ مَن يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللّهَ عَلَى مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِوَإِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيِهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللّهُ لاَ يُحِبُّ الفَسَادَوَإِذَا قِيلَ لَهُ اتَّقِ اللّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالإِثْمِ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ وَلَبِئْسَ الْمِهَادُ

”Det finns den typ av människa vars tal om jordiska ting du gärna [lyssnar till]; han tar Allâh till vittne på sitt hjärtas [goda uppsåt], men han är den hätskaste motståndare i tvister. När han lämnar [dig] ägnar han sig åt att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv och att skövla gröda på rot och frukterna av [människornas] mödor. – Och Allâh är inte vän av oordning och sedernas fördärv. – Och när någon uppmanar honom att frukta Allâh, driver hans högmod honom ut i ytterligare synd. Helvetet är gott nog för honom – detta eländiga vilorum!”1

Det märkliga är att dessa angripare kallar sin handling för kamp för Allâhs sak. Det är en av de största lögnerna mot Allâh. Allâh anser att denna handling är fördärv och inte kamp. Men vi skall egentligen inte alls förvånas när vi vet att dessa är Khawâridjs föregångare som gjorde Takfîr på följeslagarna och dödade ´Uthmân och ´Alî som tillhörde de renläriga kaliferna bland de tio som blivit lovade paradiset. De dödade dem och sade att handlingen var kamp för Allâhs sak! Det är inget annat kamp för Satans sak. Allâh (ta´âlâ) sade:

الَّذِينَ آمَنُواْ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَالَّذِينَ كَفَرُواْ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ الطَّاغُوتِ فَقَاتِلُواْ أَوْلِيَاء الشَّيْطَانِ إِنَّ كَيْدَ الشَّيْطَانِ كَانَ ضَعِيفًا

”De troende kämpar för Allâhs sak, men de otrogna kämpar de onda makternas kamp. Kämpa därför mot dessa Djävulens bundsförvanter; Djävulens list är [enbart] svaghet.”2

Om dessa inte är otrogna befaras det att de blir det. De strider för Djävulens sak. Islam skall inte ansvara för deras handling, vilket islams fiender bland de otrogna och hycklarna menar och säger att islam är en terroristisk religion. De argumenterar med dessa brottslingars handlingar. Deras handling kommer dock inte från islam. Varken islam eller någon annan religion godkänner dem. Det är Khawâridjs tänk vars anhängare profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) befallde att dödas:

”Strid mot dem var ni än råkar på dem.”

Han lovade den som dödar dem en stor belöning. Det är dock den muslimske ledaren som skall strida mot dem. Följeslagarna stred mot dem under de troendes ledare ´Alî bin Abî Tâlib (radhiya Allâhu ´anh) ledarskap.

Vissa hycklare och olärda säger att det är de islamiska skolorna som lär dem detta tankesätt och att läroplanen innehåller denna avvikande ideologi. Till följd därav kräver de att läroplanen ändras.

Människor med detta tankesätt har inte gått ut islamiska skolor. De har inte tagit kunskap från de lärda. De anser det vara förbjudet att studera i skolor, institut och fakultet. De förnedrar de lärda och säger att de är okunniga. De anklagar dem för att vara makthavarnas spioner. De lär sig hos folk med avvikande ideologier och dumma ungdomar som dem själva. På samma sätt ansåg deras föregångare att följeslagarna var okunniga och otrogna.

Det jag hoppas på i dag är att fäderna ser efter sina barn och inte låter dem gå till folk med destruktiva tankesätt som leder dem till vilseledande ideologier och avvikande metodiker. De skall inte låta dem gå till tvetydiga samlingar, okända resor och sommarstugor som är de vilsnas betesmarker och fällor. De skall inte låta dem resa utrikes när de är unga.

Likaså är de lärda ålagda att ge sunda instruktioner och lära ut den sanna trosläran i skolor, moskéer och median. De skall inte ge något tillfälle till de vilsna som går ut i mörkret och väntar på de godas försummelse.

12:204-206

24:76