Kallare kallar med Hizbiyyûn

´Allâmah Ahmad bin Yahyâ an-Nadjmî (d. 1429)

https://ar.alnahj.net/audio/1531

Fråga: En kallare som säger sig vara Salafî kallar med Hizbiyyûn och varnar inte för dem. Faktum är att han varnar sina studenter för avvisningar och säger att även om vissa av Salafiyyahs lärde har rätt så har de fel tillvägagångssätt. Han umgås mycket med Hizbiyyûn. Vad säger ni om det?

Svar: Han är ignorant. Han är ignorant. Han är lurad. Han är en stackare. Han är inte Salafî. Han tjänar de osanningsenliga. Avvisningar är ju en form av påbud av rätt och förbud mot orätt. Vad säger han om Allâhs (subhânahu wa ta´âlâ) ord:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ

Ni utgör de bästa samfund som fått uppstå för människorna: ni anbefaller det som är rätt och förbjuder det som är orätt och ni tror på Allâh.”1?

Hur kommer det sig att det är det bästa samfundet? Är det inte till följd av dessa drag? Påbud av rätt, förbud mot orätt och tro på Allâh. Påbud av rätt och förbud mot orätt är byggda på tron på Allâh. Vad innebär tron på Allâh? Tro på Hans skrift och vetskap om dess sanna innehåll och vetskap om Sunnah och dess sanna innehåll. [Oklart ljud] Är det förbjudet att påbjuda rätt och förbjuda orätt? Är han som påbjuder rätt och förbjuder orätt vilseledande? Har han fel dogm? Hur kan vi säga att avvisningar är otillåtna, fel och liknande om vi säger att han som påbjuder rätt och förbjuder orätt har rätt och måste bistås? Den som säger så är själv osanningsenlig.

13:110