Idrottsföreningar endast för kvinnor

Publicerad: 2010-06-19
Talare: ´Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân
Källa: https://alfawzan.ws/AlFawzan/sounds.aspx?url=/AlFawzan/sounds/00228-44.ra

 

Fråga: Den senaste tiden har ett par kvinnliga idrottsföreningar bildats i detta land. Bara i dag läste jag i tidningen al-Watan om en av dem i Sharqiyyah. Om vi fördömer, kommer vi inte att tas på allvar. Dessa föreningar har simbassänger och olika sportaktiviteter. Däri finns kvinnliga tränare från flera arabiska länder. Ers Ädelhet är medveten om att det är en början på en väldig fara. Vi hoppas att ni uppmärksammar de ansvariga och fördömer dessa föreningar.

Svar: Ja, detta sprids och sägs. Det finns en ond propaganda som vill få kvinnan att vara upprorisk mot religionens befallningar. Det finns en dålig propaganda som vill få kvinnan att lämna sin åsikt och överge blygheten, kyskheten, slöjan etc. De djävulska motiven kallar till detta. Vi hoppas att Allâh stadgar hela frågan.

Fördömandet är privat och lov och pris tillkommer Allâh och de ansvariga har det sista ordet. Trots det skall alla muslimer fördöma och förkunna utmed sin kapacitet. Man kan skriva i tidningen eller avvisa dessa människor. Om det läggs ned tillräckligt med energi, kommer målet att uppnås – om Allâh vill. Allâh (djalla wa ´alâ) sade:

”Kämpa därför mot dessa Djävulens bundsförvanter; Djävulens list är [enbart] svaghet.”1

När man gör motstånd mot Djävulens bundsförvanter, blir de svaga precis som deras ledare och vice versa.

1 4:76