Ibn ´Uthaymîn om otrogna klubbars klubbtröjor

Imâm Muhammad bin Sâlih bin ´Uthaymîn
al-Liqâ’ ash-Shahrî (2)

Fråga: Vad anser ni om det vissa muslimer gör när de tar på sig tröjor med otrogna länders symboler, otrogna spelares namn eller otrogna klubbars klubbmärken utav sympati? Anses detta vara kärlek till de otrogna?

Svar: Det behöver tillsynes inte ske utav kärlek till de otrogna. Men den som klär sig i dessa kläder högaktar de otrogna så pass att tron, eller en del av tron, försvinner. Vi muslimer är ålagda att bojkotta liknande kläder och låta bli att köpa dem. Det finns många typer av kläder som Allâh har låtit oss ha på oss.

Om vi tar på oss dessa kläder, äras de otrogna då vi är stolta över att ha deras bilder eller namn på våra kläder. De är stolta över det. De anser att de äras och hedras.

Dessutom tar de våra pengar på detta vis, vilket är fel. Om du besöker någon nu, finner du att kvinnan har tjugo klänningar. Varje gång ett nytt mode dyker upp, köper hon det. Samma sak gäller idrottsstjärnorna. Bröderna skall alltså bojkotta dessa kläder och nöja sig med detta lands islamiska kläder som stämmer överens med profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) vägledning.