Ibn ´Uthaymîn om Djamâ´at-ut-Tablîgh

Det talas mycket om Djamâ´at-ud-Da´wah wat-Tablîgh. Jag anser att det finns mycket gott i denna grupp. Jag känner inte till att någon grupp har en sådan stor påverkan som denna grupp. Hur många otrogna har inte trott via deras kall? Hur många olydiga har inte lytt via deras kall? Detta är uppenbart och förnekas inte.

Däremot tycker jag att de behöver kunskap. Jag har fått reda på att vissa av dem inte vill ha kunskap och att de inte vill fördjupa sig inom kunskap. De säger att det är de lärdas uppgift och dylikt. Detta är fel och något vi kritiserar dem för.

Likaså har jag fått reda på att gruppens ledare utomlands har en avvikande troslära. Om det stämmer, är det obligatoriskt att varna för dem och nöja sig med det kall som vi har i vårt land på ett föreskrivet sätt.

I vilket fall som helst anser jag att det finns mycket gott i dem, men de har brister. Dessutom varnar jag för deras ledare om det verkligen stämmer om dem.