Hustruns svartsjuka bevisar hennes kärlek

Fråga: Jag och min make bråkar alltid på grund av min svartsjuka på honom. Jag är svartsjuk på honom och kontrollerar hans blickar. Han säger alltid att den berömvärda svartsjukan är att vara vaksam över Allâhs gränser och att min svartsjuka endast orsakar skilsmässa. Jag har inte övertygats av hans ord. Jag anser att det är min rättighet att vara svartsjuk på honom även om han är religiös och att jag inte tvivlar på honom. Råd mig, må Allâh leda dig framgång!

Svar: Jag råder henne att minska på sin svartsjuka. För övrigt hör svartsjukan till kvinnans naturliga läggning. Hon är svartsjuk på honom för att hon älskar honom. Men om svartsjukan går över gränsen, blir den till en nackdel. Den tröttar ut kvinnan rejält. Därför råder jag henne att minska på sin svartsjuka. Å andra sidan råder jag också mannen att tacka Allâh (´azza wa djall) för att ha fått en rättfärdig kvinna som älskar honom. Kärlek mellan makarna bidrar med ett lyckligt liv. För övrigt är svartsjukan ett naturligt drag som måste finnas. Maken skall tacka Allâh för att hans fru är svartsjuk. Och till kvinnan säger jag att minska på svartsjukan som annars kommer att försvåra det för henne och trötta ut henne.

Vad gäller skilsmässa, så skall du aldrig nämna det ordet för en kvinna. Om mannen nämner skilsmässa för kvinnan, kommer hon att tänka på det hela tiden. Det är fel. Det är dumt att nämna det ordet för sin hustru, även om man skulle göra det utav hot. Om du hotar henne med skilsmässa, kommer Satan till henne och oroar henne hela tiden med det. Till sist leder det till skilsmässa.