Hustru vill göra plastikoperation

Fråga: En av mina vänner gifte sig och lov och pris tillkommer Allâh. Han har berättat för mig att hans hustru vill göra en plastikoperation i ansiktet och brösten. Hon anser att hennes näsa är för stor och bred och vill nu göra den mindre med den nya läketekniken. Jag sade då till honom att jag tvivlar om det är rätt att utföra sådana plastikoperationer. Därför skickar jag denna fråga:

Är min väns hustrus plastikoperation tvetydig eller syndig med tanke på att den kommer att ändra på Allâhs skapelse? Om hon däremot inte gör dessa operationer, kommer hon att känna sig deprimerad på grund av defekten i ansiktet.

Svar: Om det är så som det står i frågan och att man antar att operationen kommer att lyckas och att den inte orsakar större skador, så anses operationen vara tillåten för att ta hänsyn till fördelen i frågan. Förövrigt är det inte tillåtet.

Ordförande: ´Abdul-´Azîz bin ´Abdillâh bin Bâz

Vice ordförande: ´Abdur-Razzâq ´Afîfî

Medlem: ´Abdullâh al-Ghudayyân

Medlem: ´Abdullâh bin Qu´ûd