Hur kan Râfidhah tro på Qur’ânen?

Allâh (´azza wa djall) sade:

وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالأَنصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُم بِإِحْسَانٍ رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي تَحْتَهَا الأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ

”Föregångsmännen, de första av dem som utvandrade och [de första] hjälparna, och de rättsinniga [människor] som följde i deras spår – Allâh är nöjd med dem och de är nöjda med Honom: Han har i beredskap för dem lustgårdar, vattnade av bäckar, där de skall förbli till evig tid. Detta är den stora, den lysande segern.”1

Allâh den Väldige berättar hur Han är nöjd med de första av dem som utvandrade och hjälparna, och de rättsinniga som följde i deras spår. Ve den som hatar dem eller förtalar dem, hatar vissa av dem eller förtalar vissa av dem, och i synnerhet följeslagarnas mästare och deras bäste efter Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam). Jag syftar på den störste sanningsenlige och den väldigaste kalifen Abû Bakr bin Abî Qahâfah (radhiya Allâhu ´anh).

De försakade Râfidhah hyser fientlighet mot de bästa följeslagarna, hatar dem och förtalar dem. Vi söker Allâhs skydd mot det. Det bevisar att deras förstånd och hjärtan är uppochnedvända. Hur kan de tro på Qur’ânen om de förtalar någon som Allâh är nöjd med?

Beträffande Ahl-us-Sunnah, så ber de Allâh vara nöjd med den som Han är nöjd med, förtalar den Allâh och Hans sändebud förtalar, älskar den Allâh och Hans sändebud älskar och hatar den Allâh och Hans sändebud hatar. De följer utan att innovera. De tar efter utan att uppfinna. De är Allâhs grupp och Hans troende slavar.

19:100