Hizbiyyûn lockar från islam

Fråga: Vad är domen för att locka människorna från kallet till Tawhîd och säga att de flesta människorna bekräftar redan att det inte finns någon sann gud utom Allâh?

Svar: Det lockar från Allâhs väg. Den som lockar människorna från kallet till Tawhîd lockar från Allâhs väg och kallet till Allâhs (djalla wa ´alâ) religion. Dessa sekter har dykt upp på sistone1. De vill bara samla människorna utan hänsyn till deras trosläror och inriktningar. Det kommer aldrig att fungera. Oavsett vad de säger kan människorna endast enas om trosläran. Allâh (djalla wa ´alâ) sade:

تَحْسَبُهُمْ جَمِيعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّى  ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا يَعْقِلُونَ

”Det är lätt att tro att de håller samman, men i sitt inre är de splittrade; de är människor som inte använder sitt förstånd.”2

Det enda som kan ena människorna är trosläran som enade följeslagarna och öst med väst och araberna med icke-araberna. De enades om trosbekännelsen att det inte finns någon sann gud utom Allâh. Något annat fungerar inte. Om de fortsätter ha sina vilsna trosläror kommer de att förbli splittrade ehuru deras kroppar är tillsammans:

تَحْسَبُهُمْ جَمِيعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّى  ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا يَعْقِلُونَ

”Det är lätt att tro att de håller samman, men i sitt inre är de splittrade; de är människor som inte använder sitt förstånd.”

259:14