Hizb-ut-Tahrîr är en vidrig sekt

Hizb-ut-Tahrîr är en vidrig sekt. Ni tycker kanske att det är stort sagt att säga att den är vidrig i början av mitt tal. Jag borde ha gett en introduktion först. Det är en vidrig sekt. Den är grundad i Jordanien och härstammar från al-Ikhwân al-Muslimûn. De skrev till den att återvända, men förgäves. Dess ledare var Taqiyy-ud-Dîn an-Nabhânî.

När det kommer till trosläran, så säger de att den endast skall tas från intellektet. Och om den nämns i Qur’ânen och Sunnah, så måste den vara definitiv. Utmed det förnekar de straffet i graven och ad-Dadjdjâls uppkomst. De bryr sig inte om att undervisa karaktärer eller kunskap. Det är en sekt som uppmuntrar sina anhängare att endast sysselsätta sig med politik som går emot religionen. Deras ledare blev frågad varför hans sekt inte har Qur’ân-skolor varpå han svarade:

”Vi vill inte att de blir till dervischer1.”

De bryr sig bara om politik. De bryr sig inte om kunskap, karaktärer eller andliga frågor.

När det kommer till Fiqh, så tillåter de mannen skaka hand med kvinnan. De låter kvinnan vara ledare och medlem i samrådet. De låter även otrogna vara medlemmar i samrådet och makthavare. Det är en sekt som är så vilsen den bara kan bli.

Jag förvånas hur vissa är imponerade av Hizb-ut-Tahrîr. Jag råder alla hålla sig borta från dem och varna för dem. Om vi inte hade ursäktat dem för deras misstolkning skulle vi gjort Takfîr på dem. Ty de förnekar straffet i graven och ad-Dadjdjâls uppkomst och deras ledare vill inte att hans anhängare skall lära sig Qur’ânen så att de inte blir dervischer.