Ha koll på ungdomarnas resor

Numera har resor olika betydelser. Den senaste tiden har politiska resor upptäckts. De är politiska och inte turistiska. På sådana resor lär sig ungdomarna smida planer för att förstöra samhället och bekämpa makthavarna. Alla förmögna måste fördöma sådana företeelser. Det är inte tillåtet att följa med på sådana resor, ty de är i saboterande syfte.

Skulle resorna vara i kallande eller turistiska syften, så är de harmlösa. Resor i kallande syfte ska man medverka i och resa till byar och beduinsamhällen för att kalla till Allâh. Ungdomar med tillräckligt starka personligheter, karaktärer och kunskaper samt är under de lärdes uppsyn får även resa utomlands i kallande syfte så att inte Djamâ´at-ut-Tablîgh gör det.

Angående det som sker på militärläger, skådespel och sagoberättelser, så uppmanar jag deras arrangörer att frukta Allâh sett till den muslimska ungdomen. Förstör inte deras karaktärer. Slösa inte bort deras tid på värdelösa saker som i slutändan till och med skadar dem.

Mitt råd – och jag kan bara råda – är att alla välvilliga människor fördömer dessa resor och militärläger och framför allt skådespelen som har dykt upp den senaste tiden. Det har kommit fram att skådespelen bär på politiska motiv och ideologier. Måhända märker inte ungdomarna det, de tror att det är normalt. Det är dessvärre inte så.