Giftermål med styvmoderns syster och dotter

Fråga: Min fader har en maka som han har barn med. Makan har en syster. Får jag gifta mig med hennes syster? Mina halvsyskon kallar henne för moster. Hon är förbjuden för dem då hon är deras moster, men är hon förbjuden för mig då jag är deras broder? Anses hon också vara min moster?

Svar: Nej, hon är inte hans moster. Du får gifta dig med kvinnan som är moster till dina halvsyskon. Det är harmlöst. Du är främmande i förhållande till henne och hon i förhållande till dig. Du hade till och med fått gifta dig med din styvmors dotter från ett tidigare äktenskap. Dina halvsyskon skulle dock inte fått gifta sig med henne eftersom de hade varit syskon. Du hade som sagt varit främmande i förhållande till henne. Du får gifta dig med din styvmoders dotter och din styvmoders syster så länge ni inte är sammanbundna av di.